Nieuws‎ > ‎

Mediamasters

Geplaatst 26 nov. 2015 23:05 door RKBS De Stek


De groepen 7 en 8 van onze school doen mee met MediaMasters!

 

Tv, internet, sociale media, apps, games en smartphones. De mogelijkheden die media bieden zijn eindeloos. Maar hoe werken ze, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken leerlingen van groep 7 en 8 in MediaMasters 2015, het superspannende mediawijsheidspel dat tijdens de Week van de Mediawijsheid (20 t/m 27 november) gespeeld wordt door tienduizenden kinderen in heel Nederland.

 

MediaMasters wordt gespeeld gedurende één uur per dag op vijf schooldagen. Elke speldag start met een korte video-aflevering op het digibord. De afleveringen nemen leerlingen mee in een spannend verhaal en behandelen diverse mediawijsheid thema’s. Na de aflevering gaan de leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met de MediaMissies. Tijdens deze uitdagende opdrachten moeten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en nemen zij het eigen mediagedrag onder de loep. Zo worden zij met én van elkaar mediawijzer. Aan het eind van de week krijgen alle deelnemers een diploma en de klassen met de hoogste score winnen een mooie prijs! Voor meer informatie: www.mediamasters.nl

De rol van ouders

Kinderen kunnen voor hun klas jokers verdienen door extra opdrachten in de thuisomgeving van MediaMasters te volbrengen. Deze opdrachten kunnen in hun vrije tijd of thuis worden gemaakt. Zo kan het zijn dat ook u als ouder betrokken wordt bij deze opdrachten. Daarnaast zit er ook ieder jaar een Ouder & Kind opdracht in MediaMasters. Dit jaar is de Ouder & Kind Opdracht een vragenlijst die u samen met uw kind kunt invullen. Dit geeft u op een speelse manier de gelegenheid om met uw kind in gesprek te gaan over mediagebruik.

Week van de Mediawijsheid                                                                                                              

Media spelen een steeds centralere rol in ons leven. Dit biedt talloze nieuwe mogelijkheden maar om deze ten volle te kunnen benutten, kunnen kinderen alle hulp gebruiken van opvoeders, leerkrachten en professionele mediamakers. De Week van de Mediawijsheid vraagt daarom jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren vanaf 6 t/m 18 jaar. www.weekvandemediawijsheid.nl

 

Bovenop deze lessen hebben de groepen 8  de afgelopen periode ook les gehad van de Stichting Voorkom over dit onderwerp.

Comments