Nieuws‎ > ‎

Koningsspelen vrijdag 22 april 2016

Geplaatst 10 mrt. 2016 07:15 door Lydia van de Lek

Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit de groepen 4 t/m 8,

Ook de voorbereidingen voor de organisatie van de koningsspelen 2016, die worden gehouden op vrijdag 22 april 2016, zijn in volle gang. Dit jaar hebben we gekozen voor dezelfde opzet die we hebben gebruikt bij de bovenbouw van vorig jaar. Dit was toen een groot succes. We willen graag de kinderen workshops aanbieden waarbij ze even lekker aan het bewegen zijn en kennis maken met diverse bewegingsvormen.

 

We zullen samen de dag starten in de groepen met het Koningsontbijt (wordt helemaal geregeld), gevolgd door de officiële opening om 9.00 uur met het lied dat speciaal voor Koningsspelen 2016 is gemaakt door Kinderen voor Kinderen. Landelijk zullen de Koningsspelen worden geopend om 9.00 uur. Wij zullen met de kinderen via het smartboard live gaan kijken naar de opening door Koning Willem Alexander. Hierna volgen 2 rondes workshops.

 

09.30 - 10.15    1e ronde workshop

10.15 - 11.00    wisselen/10-uurtje

11.00 - 11.45    2e ronde workshop

 

De groepen 4 zijn dan om 12.00 uur uit en de groepen 5 t/m 8 hebben gewoon in de middag les, net als een normale vrijdag.

 

We gaan De Stek en Het Stekje gebruiken als uitvalsbasis. Daarnaast kunnen we gebruik maken van de klassen zelf, het schoolplein, de Vijfwal en hebben we ook de velden van Victum (voor de groepen 4 t/m 6) en de Wetering (voor de groepen 7 en 8) tot onze beschikking deze ochtend. We hebben het idee om 2 rondes van bewegings-/spelactiviteiten /workshops te gaan organiseren van elk drie kwartier waarbij de kinderen zichzelf kunnen inschrijven voor een activiteit/workshop van hun keuze. U kunt bij de activiteiten denken aan;

 

-Judo workshop

-Capoeira

-Bootcamp

-Hardloopclinic

-Yoga

-Dansworkshop

-Hockey

-Handbal

-Voetbal

-Korfbal

-enz enz

 

Het doel van de koningsspelen is plezier in het sporten te bevorderen. En juist voor dit soort activiteiten vragen we jullie hulp om mee te denken. Wellicht vindt u het zelf leuk om een workshop te organiseren/leiden. Misschien doet u aan een sport en wilt u 2x 3 kwartier ongeveer 15-20 leerlingen wegwijs maken in deze tak van sport en heeft u ook wel materialen hiervoor. Kortom; heeft u kwaliteiten/ideeën voor het geven van een workshop en vindt u het leuk daar deze ochtend iets mee te doen? Stuur even een mailtje naar jippe@de-stek-houten.nl of kim@de-stek-houten.nl voor de groepen 4 t/m 6 en naar jasper@de-stek-houten.nl voor de groepen 7 en 8 en dan plannen we uw workshop in voor deze ochtend!

 

Let op; deze mail is nog echt om te vragen of er mensen zijn die een workshop willen verzorgen! De vraag om het begeleiden van groepjes komt later nog! Wij hopen snel van u te horen!

 

Vriendelijke groet, namens de organisatie van de Koningsspelen 2016,

Meester Jasper (groepen 7 en 8), Meester Jippe, Juf Kim (beiden groepen 4 t/m 6)

Comments