Nieuws‎ > ‎

Kerst en Advent

Geplaatst 22 nov. 2012 06:55 door RKBS De Stek
In de maand december zijn er weer verschillende gezinsvieringen met Advent en Kerst. We nodigen jullie uit om met ons mee te vieren.

Advent

Op zaterdag 1 december om 19.00u is de volgende gezinsviering. Het is het eerste weekend van de advent en we zullen de eerste stap zetten om ons voor te bereiden op kerst. We ontsteken de eerste kaars van de adventskrans. Tijdens deze viering zullen we ook het eerste raam in de lantaarn plaatsen vervolgens zullen tijdens alle volgende eucharistievieringen op zondag tijdens de kinderwoorddienst de volgende ramen in de lantaarn geplaatst worden, zodat met kerst de lantaarn compleet is en het licht kan branden. Deze viering op zaterdagavond 1 december is een woord-en gebedsviering. Dit betekent dat er geen eucharistie is, maar wel een mooie viering waar het woord en gebed centraal staan. Het thema is ‘Kom maar eens kijken’.

Kerst

Op 24 december om 18.00 is de kerstgezinsviering. We horen het verhaal van de herbergier. Bij hem komen Jozef en Maria aan de deur op zoek naar een slaapplaats. Het thema van deze viering is ‘Licht op aarde’. Voor deze viering is een plaatsbewijs nodig. Vieren jullie met ons mee?

Kindje wiegen

Op 25 december om 13.00u is er Kindje wiegen in de kerk. Met alle peuters, kleuters en oudere kinderen gaan we op zoek naar het kerstkindje. Jullie mogen verkleed komen en nemen jullie een instrumentje mee? Tijdens alle gezinsvieringen zal het kinderkoor Zing-Zang zingen.

Plaatsbewijzen Kerstavond

Gelet op de jaarlijkse grote belangstelling voor de Kerstvieringen in de parochiekerk te Houten, is het vanwege veiligheidsvoorschriften noodzakelijk vooraf plaatsen voor de vieringen te reserveren. Dit gebeurt door liturgieboekjes voor de betreffende vieringen uit te geven. Voor vieringen op Kerstavond 24 december kunt u op de volgende data liturgieboekjes à €1,00 kopen:

zaterdag 15 december, aansluitend op de viering van 19.00 uur
zondag 16 december, aansluitend op de viering van 10.00 uur
zondag 23 december, aansluitend op de viering van 10.00 uur.

Wij wensen jullie hele goede dagen en hopen jullie tijdens deze vieringen te ontmoeten!

Werkgroep Gezinsviering

Comments