Nieuws‎ > ‎

Kennismakingles zelfverdediging en weerbaarheid voor meisjes

Geplaatst 20 mei 2011 12:47 door Robin Wijnants   [ 20 mei 2011 13:12 bijgewerkt ]
  • Zit jij in groep 8 en ga je straks naar de middelbare school?
  • Wil je steviger in je schoenen staan?
  • Wil je meer zelfvertrouwen hebben?
  • Wil je iets terug durven zeggen als andere kinderen je pesten?
  • Wil je samen met andere meiden een sportieve cursus volgen?
  • En hou je van een beetje acteren?
In de cursus zelfverdediging en weerbaarheid leer je verschillende technieken om jezelf te verdedigen als je wordt aangevallen, vastgepakt, iemand je een klap wil geven, je op de grond gooit, of je mee wilt nemen. Je leert zelf trappen, slagen en stoten, je te bevrijden uit grepen en natuurlijk het afweren van klappen en trappen.

Maar er is nog meer: wat kun je doen als je gepest wordt, als je jezelf onzeker voelt in groepjes, als je straks naar de middelbare school gaat en ineens weer de jongste bent op school. In de lessen praten we over situaties op school, op straat, thuis, met je vriendinnen, op je sportclub. Over situaties waarin je wel wat steviger wilt optreden, of duidelijk wilt zeggen dat je iets niet leuk vindt. We proberen ook met elkaar andere reacties uit: wat werkt wel, wat niet? Kortom een leuke, pittige cursus voor meiden met pit of die wat meer pit kunnen gebruiken!

Om een indruk te geven van de cursus zelfverdediging en weerbaarheid organiseert ‘van Houten&co’ een speciale kennismakingsles. De kennismakingles vindt plaats op 30 mei 2011 van 16:00 uur – 17:30 uur en is helemaal gratis!

Deze cursus is bedoeld voor meiden van 10-12 jaar die in groep 7/8 zitten en de overstap naar het voortgezet onderwijs gaan maken. Gedurende 9 lessen wordt gewerkt aan de technieken, tijdens een examen laten de meiden zien wat ze geleerd hebben. De cursus zal bij voldoende belangstelling starten in het najaar van 2011 in Jongerencentrum Enter, Hefbrug 1 te Houten.

Nieuwsgierig naar de kennismakingsles?

Meld je dan vóór 30 mei 2011 aan.
Mail naar Bao-Nhi Vu: b.vu@vanhoutenenco.nl
Comments