Nieuws‎ > ‎

Informatie van de Xtra groep: “Expeditie Moendoes”

Geplaatst 2 dec. 2016 06:29 door Lydia van de Lek

De kinderen van de Xtra groep hebben de afgelopen acht weken met veel plezier gewerkt aan het project Expeditie Moendoes. Expeditie Moendoes is een onderzoekend leren project , de kinderen hebben spelenderwijs kennisgemaakt met het doen van wetenschappelijk onderzoek. Het project start met een spel, waarin de kinderen leren dat het in de wetenschap niet gaat om veel weten, maar juist om nieuwsgierigheid, creativiteit en logisch redeneren.

Het project Expeditie Moendoes is afgesloten met een mooie tentoonstelling, waarbij de geformuleerde onderzoeksvragen, de gemaakte bronnen en de eindproducten zijn tentoongesteld. De kinderen hebben een rondleiding gegeven aan hun eigen leerkracht en de kinderen van hun groep. Op deze manier hebben we geleerd onze kennis te delen.

Vol trots kijken we terug op een mooi project. De kinderen hebben als echte wetenschappers de planeet Moendoes ontdekt en bestudeerd. We hebben verschillende vakgebieden onderzocht; bijvoorbeeld: de natuur, de geschiedenis, de taal, de techniek en biologie. We "weten" nu welke taal de Moendianen spreken, hoe hun huizen eruit zien, welke planten er groeien, de Moendianen ook van kunst houden etc.

We hebben geleerd als echte wetenschappers kennis met elkaar te delen, dat we nieuwsgierig mogen zijn en dat het belangrijk is je planning goed in de gaten te houden. Ook was het organiseren van een tentoonstelling en het presenteren van de gevonden informatie een mooi leerpunt.

Fleur en Eden (groep 8): Expeditie Moendoes was leuk, want we gingen onderzoekend leren en allerlei dingen knutselen. Deze week is het nieuwe project gestart en staat het thema ontwerpend leren centraal. Een thema rondom het zoeken van een nieuwe bestemming voor ons schoolgebouw het Stekje.

Comments