Nieuws‎ > ‎

Informatie over AD(H)D

Geplaatst 6 sep. 2012 11:50 door RKBS De Stek
Anders kijken naar AD(H)D

Op donderdag 20 september organiseren Irene van Egmond van ZieZo coaching en ADHD-centrum Zuid-Holland een avond over “Anders kijken naar ADHD”. Spreker is Cathelijne Wildervanck, schrijver van het boek “ADHD: hoe haal je het uit je hoofd?”

ADHD en ADD zijn zogenaamde aandachttekortstoornissen. Daardoor kan het zijn dat iemand geregeld warrig overkomt of juist over punctueel is om controle te houden. Ook impulsiviteit, hyperactiviteit en verschillende andere kenmerken horen er vaak bij. ADHD en ADD zijn diagnoses op basis van gedrag, dus op basis van wat er aan de buitenkant waarneembaar is. Dit zegt dus niet wat er bij iemand van binnen gaande is en hoe iemand dat ervaart.

Op deze avond vertelt Cathelijne Wildervanck meer over hoe je naar ADHD en ADD kunt kijken vanuit mogelijkheden, in plaats van het te zien als stoornis of ziekte. En hoe kan je als ouder of leerkracht hiermee goed omgaan?

De avond is toegankelijk voor mensen die zelf AD(H)D hebben of dit vermoeden, en voor iedereen die te maken heeft met AD(H)D: ouders, partners, professionals en andere geïnteresseerden. De avond start om 20.00 uur in de aula van het Houtens, Kruisboog 1 in Houten en is gratis toegankelijk.

Heeft u nog vragen over deze avond of wilt u zich aanmelden? Stuurt u dan een e-mail (met uw (organisatie)naam en adresgegevens) naar info@ziezo.co

Met vriendelijke groet,

Irene van Egmond, AD(H)D coach

Comments