Nieuws‎ > ‎

Het auto- en fietsverkeer bij het Stekje

Geplaatst 26 aug. 2011 02:29 door Robin Wijnants   [ 26 aug. 2011 02:30 bijgewerkt ]
Vorig schooljaar zijn er, samen met de directeur van basisschool De Plantage, een aantal gesprekken geweest met verkeers-beleidsmedewerkers van de gemeente over de verkeerssituatie bij De Plantage en Het Stekje. De gemeente heeft aangegeven dat er geen geld beschikbaar is om extra parkeerplaatsen aan te leggen en er worden geen fietsklemmen bij de grasstrook geplaatst.

Maandag 22 augustus a.s. praten we opnieuw met de gemeente om te kijken wat er wel mogelijk is. Voorlopig zullen we dus zelf moeten werken aan een veilige verkeerssituatie. Ouders die hun kind met de auto naar school brengen mogen en kunnen alleen parkeren in de parkeervakken. U mag uw auto niet parkeren op de stoep, direct achter De Plantage. De politie heeft vanmorgen bij de directie gemeld dat ouders die hun auto op de stoep parkeren een boete riskeren.

Ouders die hun kind met de fiets naar school brengen kunnen hun eigen fiets parkeren op de stoep, links of rechts naast Het Stekje, en dan ook nog zoveel mogelijk langs de zijkant, zodat iedereen er wel langs kan lopen. Kinderen parkeren hun fiets in de fietsenrekken, achter Het Stekje. Voor de ingang van het Stekje kan iedereen dan wachten tot de deuren open gaan. Ik hoop u in de volgende Stekker meer te kunnen melden over het overleg met de gemeente.
Comments