Nieuws‎ > ‎

Geen deelname aan schoolvoetbaltoernooi Houten

Geplaatst 30 jan. 2014 06:51 door RKBS De Stek

Vorig jaar is het jaarlijks schoolvoetbaltoernooi niet doorgegaan. De schoolvoetbalcommissie die de organisatie in handen had stopte ermee en er was geen opvolging. Na een oproep in het Houtens Nieuws hebben diverse enthousiastelingen deze taak opgepakt en hopen samen met de basisscholen in de gemeente Houten er weer een leuk toernooi van te maken.

Op 9 januari kregen wij een uitnodiging om aan dit toernooi mee te doen, met een einddatum voor de inschrijving van 31 januari.

De opzet is anders dan andere jaren. Er is besloten om alle wedstrijden in een week na schooltijd af te handelen met een  uitloop van 2 dagen  i.v.m. het weer. Per dag is er een aantal groepen aan de beurt. De indeling hiervan zal afhangen van het aantal inschrijvingen. Dit betekent dat op het moment van inschrijven de kinderen nog niet weten op welke dag ze moeten spelen en zij dus de hele week in principe beschikbaar moeten zijn. Want als je je opgeeft wordt er op je gerekend!

Vanwege de kosten, oa. huur van de velden, moet een bedrag van € 15 euro per team betaald worden.

Uit ervaring weten we dat het, voor een grote school als de onze, een tijdrovende klus is om de teams samen te stellen en de inschrijfformulieren in te vullen. Andere jaren kregen wij in oktober al te horen wanneer het toernooi plaats zou gaan vinden en moesten we rond februari de inschrijving rondmaken.

Voor de sporttoernooicommissie is het niet haalbaar om dit in 3 weken tijd te organiseren.

We hebben hulp gevraagd aan ouders maar niemand kon helpen op zo’n korte termijn.

We hebben de organisatie gevraagd of wij meer tijd konden krijgen maar zij konden ons maar 3 dagen speling geven.

Dit alles heeft ons doen besluiten dat wij dit schooljaar helaas niet meedoen aan dit toernooi.

Wij zullen de organisatie vragen of ze ons volgend schooljaar eerder op de hoogte willen brengen.

De sporttoernooicommissie

Comments