Nieuws‎ > ‎

Die Mile Run werkt!

Geplaatst 9 jun. 2017 07:59 door Lydia van de Lek
Om te beginnen zal ik mij even voorstellen; ik ben Jesse Patist en ben 20 jaar oud en zit in mijn laatste jaar van het Sport College in Utrecht. Dit jaar heb ik gymles gegeven aan de groepen 7 en 8 op de woensdagochtend.
Vanuit mijn opleiding kreeg ik als een van mijn examenopdrachten de taak om een activiteit te organiseren waar in dit geval de leerlingen en leerkrachten van De Stek mee aan de slag zouden gaan. Leuk om te doen, maar dan is het zoeken naar een activiteit
die in de ogen van de school een duidelijke meerwaarde zou hebben. Zelf kwam ik op het idee van de Mile Run te introduceren.

In Engeland en Schotland is The Daily Mile Run al een succes en die trend is ook overgewaaid naar Nederland. Het doel van The Daily Mile Run is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. De impact kan groot zijn – niet alleen de conditie van de kinderen verbetert, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn gaan vooruit.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 lopen op alle niet-gymdagen de Mile Run, hierbij ben ik ook gaan onderzoeken of de Mile Run daadwerkelijk invloed heeft op de concentratie en gedrag van de klas in de ogen van de leerkrachten. Dat onderzoek is nu nog steeds bezig. Een van de leerlingen merkt het verschil in ieder geval al op toen hij zei: “Die Mile Run werkt echt. Ik kan me echt beter concentreren met rekenen!”
Voor meer informatie over The Daily Mile Run kunt u de volgende website bezoeken: thedailymile.nl

Comments