Nieuws‎ > ‎

De Grote Rekendag 13 april 2011

Geplaatst 30 mrt. 2011 13:00 door Robin Wijnants   [ 30 mrt. 2011 13:38 bijgewerkt ]
Op woensdag 13 april is de grote rekendag, de kinderen van de onderbouw tot en met de bovenbouw doen hier aan mee. De Grote Rekendag is een landelijk georganiseerde rekendag voor alle basisscholen waarop alles in het teken staat van rekenen.

Het is deze ochtend de bedoeling onze kinderen op een andere manier aan het rekenen te krijgen. Ze zullen worden uitgedaagd en kunnen door middel van onderzoekscircuits volop experimenteren met het vak rekenen.
 
Dit jaar is het onderwerp van de Grote Rekendag: ‘Weet je het zeker? Redeneren en combineren. Door middel van het spelen van verschillende spelletjes gaan de kinderen ontdekken of een uitkomst toeval is. De kinderen verkennen situaties waarin ze ontdekken waar toeval - op het niveau van de kinderen - een rol speelt. Kinderen vragen zich af of spelletjes eerlijk zijn of juist niet.

De Grote Rekendag zorgt ervoor dat de kinderen een dagdeel lang zullen gaan rekenen. Zo onderzoeken kinderen uitdagende situaties die niet alleen uitlokken tot experimenteren. Ze gaan op zoek naar systematiek in aanvankelijk onoverzichtelijke situaties. Het wordt vast een plezierige en leerzame ochtend!
Comments