Nieuws‎ > ‎

CITO past toetsnormen aan

Geplaatst 30 jan. 2014 06:53 door RKBS De Stek

CITO heeft ons laten weten dat zij de toetsnormen aanpast op basis van de ontwikkeling van leerlingen en onderwijs de laatste 10 jaar. De normen van de eindtoets worden jaarlijks bijgesteld, die van de tussentoetsen al 10 jaar niet meer. Inmiddels is er een dermate verschil dat leerlingen hoog scoren op de halfjaarlijkse toetsen en ineens lager op de eindtoets. Om dat verschil op te heffen heeft CITO nu de normen van de halfjaarlijkse toetsen bijgesteld.
Voor het a.s. rapport van uw kind, dat maandag meegaat met de leerlingen, kan het betekenen dat uw kind een lagere score behaalt dan u gewend bent. De uitleg van CITO vindt u in de bijgevoegde brief die CITO speciaal voor ouders heeft opgesteld. Op de website van De Stek vindt u de folder waarnaar wordt verwezen in de brief, evenals de twee leerlingrapporten, oud en nieuw.

Heeft u vragen n.a.v. deze informatie, dan kunt u contact opnemen met onze intern begeleiders; Carmen Klaver (carmen@de-stek-houten.nl), groep 1-4 of Marjolein van Drie (marjolein@de-stek-houten.nl) groep 5-8.

Comments