Nieuws‎ > ‎

Bericht van de parochie

Geplaatst 19 sep. 2011 12:30 door Robin Wijnants   [ 30 sep. 2011 11:47 bijgewerkt ]
De werkgroep Kinderwoorddienst van onze parochie in Houten verwelkomt met veel enthousiasme nieuwe leden. Onze werkgroep verzorgt zondags tijdens de viering de kinderwoorddienst voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De gang van zaken is als volgt. Na het welkomstwoord van de pastor gaan de kinderen met twee begeleiders naar een andere ruimte in de pastorie. We lezen het evangelie van de betreffende zondag en bespreken dit met de kinderen. Vervolgens maken de kinderen een toepasselijk knutselwerkje, doen we een spel of zingen een liedje. Na afloop gaan de kinderen weer terug naar de kerk en hebben ze een kort gesprekje met de pastor over hetgeen ze hebben geleerd en gemaakt.

Onze groep bestaat momenteel uit acht moeders. Wij zouden heel graag versterking krijgen van moeders of vaders die het belangrijk vinden dat de kinderen tijdens de vieringen kennis maken met verhalen uit de bijbel. Het geeft veel voldoening om te zien dat kinderen de kinderwoorddienst beschouwen als een leuk en leerzaam onderdeel van de viering. Gemiddeld zijn er 10 kinderen per keer.

Tijdsinvestering: De voorbereiding gebeurt steeds door twee personen en neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Gemiddeld is elk lid één keer in de vier weken aan de beurt om de kinderwoorddienst te verzorgen. Als onze groep zich uitbreidt, zou dit minder vaak kunnen worden. Er wordt geen kinderwoorddienst verzorgd in de schoolvakanties en tijdens gezinsvieringen.
Bent u geïnteresseerd of hebt u vragen? Neem dan contact op met Annemarie Schemkes via het e-mailadres: fam.schemkes@kpnplanet.nl.