Nieuws‎ > ‎

Berichten vanuit de parochie

Geplaatst 1 dec. 2011 10:54 door Sigri Arends   [ 2 dec. 2011 00:17 bijgewerkt door RKBS De Stek ]
Actie schoenendoos

Beste mensen,

De actie Schoenendoos en het Omgekeerd Sinterklaasfeest liggen weer achter onze rug. We kunnen terugkijken op een geslaagde actie. In totaal werden 534 schoenendozen aangeleverd. Een prachtig resultaat. Geweldig dat zoveel kinderen en gezinnen hebben stil gestaan bij andere kinderen in andere landen en andere omstandigheden. Ik wil dank zeggen voor uw medewerking aan deze sympathieke actie en volgend jaar hoop ik weer een beroep op u te mogen doen. Ik wens u een fijne decembermaand toe en alle goeds voor Kerst en 2012.

Kerstvieringen
In de adventstijd van dit jaar gaan we op zoek naar de koning. Tijdens de eerste zondag van de advent, zondag 27 november, starten we de zoektocht tijdens de gezinsviering. Met behulp van het kompas gaan we onze richting bepalen. Op de daarop volgende zondagen wordt tijdens de kinderwoorddienst de zoektocht voortgezet. Op kerstavond zullen we tijdens een woord en communiekerstviering de koning vinden.
Tijdens de viering van 18 december zal pastoor Schyns voorgaan. Hij nodigt alle kinderen en volwassenen uit om hun eigen kerstkindje uit de kerststal mee te nemen naar de kerk en ze aan de voet van het altaar neer te zetten. Aan het einde van de viering zullen dan alle Jezusbeeldjes uit de kerststallen gezegend worden. Jullie zijn dus welkom om een Jezusbeeldje mee te nemen naar de kerk en zo de zegen van het Kerstkind mee naar huis te nemen.
Op 1e kerstdag is om 13.00 uur de viering Kindje Wiegen. Dit is een korte gezinsviering waarbij ook de allerkleinsten in de kerk blijven. We zingen samen kerstliedjes, luisteren naar het kerstverhaal en vinden een echte baby in de kribbe.
Alle vieringen op een rijtje:
27 november om 10.00 uur gezinsviering, 1e zondag van de advent.
4, 11 en 18 december om 10.00 uur vieringen met kinderwoorddienst.
24 december om 18.00 uur gezinsviering kerst
25 december om 13.00 uur kindje wiegen
In verband met de grote belangstelling voor de kerstvieringen in de parochiekerk in Houten is het vanwege veiligheidsvoorschriften noodzakelijk vooraf plaatsen te reserveren. Dit gebeurt door vooraf liturgieboekjes voor de vieringen uit te geven. De boekjes kosten 1 euro per stuk en zijn verkrijgbaar op 10 december aansluitend op de viering van 19.00 uur, 11 december aansluitend op de viering van 10.00 uur,
17 december aansluitend op de viering van 19.00 uur en op 18 december aansluitend op de viering van 10.00 uur.

Wij wensen jullie hele goede dagen en hopen jullie tijdens deze vieringen te ontmoeten!
Comments