Nieuws‎ > ‎

Atelier

Geplaatst 14 aug. 2011 12:56 door Robin Wijnants   [ 14 aug. 2011 12:57 bijgewerkt ]
Dit keer geen spijkerplank of papier-maché, en ook geen bankjes schilderen waar de kinderen zich voor konden opgeven, maar een ‘geheim’ atelier; het maken van een flash mob. “Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt”. Het is spannend om iets nieuws te doen, uit te zoeken met een grote groep wat ze gaan
doen, muziek uit te zoeken, danspasjes in te studeren en aan te leren aan de groep, om de PR te doen en kranten aan te schrijven. Maar vandaag heeft de groep laten zien dat het gelukt is!!!

Quinty uit groep 6B schrijft er het volgende over; Het is op de Stek gebeurd; een flash mob. Op 1 juni werd er op het schoolplein een “flash mob” gedaan door een groep kinderen uit de groepen 6,7 en 8. Het was bijzonder en leuk om te zien. De kinderen hebben er stiekem bij de ateliers aan gewerkt zonder dat andere kinderen het wisten. Ze zijn er toen druk mee geweest en ze hadden groepjes gemaakt voor de jongens (dans en muziek), de meisjes (dans en muziek) en voor de ‘pers’. De pers heeft brieven gestuurd naar het jeugdjournaal, Het Groentje en Trefpunt, het NRC, het AD etc. Er zaten zelfs jongens in de groep en natuurlijk meiden. Er hielpen ook ouders mee, de moeder van Marijn 7A en de moeder van Olivier 7A en Maarten 6A.
Comments