Nieuws‎ > ‎

Architectenbureau van De Stek en Het Stekje

Geplaatst 27 feb. 2017 02:09 door Lydia van de Lek
Vol trots kijken we terug op een leerzaam project, waarin het ontwerpend leren centraal stond. De kinderen hebben samen een architectenbureau gerund, waarbij het samenwerken, het plannen van de werkzaamheden en het maken van keuzes een mooi leerpunt was.

Het architectenproject, van de Xtra groep, is afgesloten met een door de kinderen zelf georganiseerde presentatie aan hun eigen groep en leerkracht. In de presentatie hebben zij hun maquettes gepresenteerd en hebben zij hun opgedane kennis rondom architectuur gedeeld.

De bedachte herbestemmingen van het Stekje zijn in de groepen zeer divers. De kinderen van groep 4 hebben een nieuw ontwerp bedacht voor het schoolplein.
De kinderen van groep 5 hebben een hotel, een trampoline-paradijs, een zwemparadijs en een ski-paradijs gemaakt. De kinderen van groepen 6: een dierenasiel, een restaurant en een muziekstudio. De kinderen van groep 8 hebben luxe villa’s, een museum, een Nike store, kinderspeelverblijf en een appartementencomplex gebouwd. Een aantal maquettes zijn nog te bewonderen in de hal van Het Stekje en op de gang rondom de groepen 8 van De Stek.

Inmiddels is blok 3 gestart en zijn we de komende periode druk met het uitvoeren van verschillende proefjes.

Door Joost en Koen

Onze eerste opdracht voor de extraplus klas was een herbestemming bedenken
Als het Stekje leeg komt te staan. De week daarop kregen we nog meer huiswerk.
We moesten een logo maken met de architecten naam erop.
Er kwam ook een architect langs dat was de vader van Pomme die wat kwam vertellen over zijn werk daarvoor moesten we drie vragen bedenken voor de architect.
We moesten nog een woordweb maken. Een abc bedenken. We moesten rondfietsen voor leegstand Houten te bekijken. En een matrialenlijst maken voor de maquette en toen nog presenteren.
Groetjes Joost en Koen
Comments