Nieuws‎ > ‎

Afscheid nemen van leerlingen (herhaald bericht)

Geplaatst 8 mrt. 2013 03:21 door RKBS De Stek   [ 8 mrt. 2013 03:22 bijgewerkt ]
Wellicht kent u het beeld: volle gangen, drukte, rijen voor de klas en (op het Stekje) drukte op de trappen. Het is een dagelijks terugkerend beeld. U wilt natuurlijk uw kind zo goed en veilig mogelijk naar school brengen. En terecht! Echter, er zijn een aantal overwegingen die ons hebben doen besluiten om de regels voor het 'wegbrengen' iets aan te scherpen. De redenen hiervoor willen wij graag met u delen: - Een onderdeel van het leerproces dat kinderen doorlopen is het vergroten van de zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid. Het 'tot in de klas brengen' staat hier eigenlijk haaks op (behalve bij groep 1 en 2);
- Er is vaak sprake van grote drukte en zelfs 'verstopping' van de doorgang doordat ouders in de kleutergroepen bij hun kind blijven staan. Vaak leidt dit er zelfs toe dat de lessen niet op tijd kunnen beginnen;

- In verband met de veiligheid vraagt de breedte van de gangen en trappen op het Stekje om een beperkte aanwezigheid van ouders.

De nieuwe regels, ingang per 25 februari 2013:
Groep 1/2: Ouders brengen hun kind in de groep, nemen kort afscheid en gaan weer de klas uit
Groep 3: Ouders brengen hun kind tot bij (niet in) de klas en nemen op de gang afscheid
Groep 4/5/6/7/8: Ouders nemen afscheid bij de voordeur van de school en laten de kinderen zelfstandig naar de klas gaan.

Wij willen benadrukken dat u als ouder welkom bent om een gesprek met de leerkracht van uw kind te voeren! De leerkrachten hebben hier meestal na schooltijd ruim mogelijkheid voor. Dan kunnen zij u ook met volle aandacht te woord staan.

Het is dus voor iedereen het prettigst als u dit via e-mail afspreekt en/of na schooltijd langskomt.

Als u gewoon eens (samen met uw kind) in de klas van uw kind wilt kijken kan dit ook prima na schooltijd. Er worden tevens regelmatig speciale inloopavonden georganiseerd die juist hiervoor bedoeld zijn.

Wij vragen uw begrip maar ook uw inspanning om deze regels na te leven. Leerkrachten kunnen u hierop aanspreken.

Overigens merken wij dat al veel ouders zich aan deze nieuwe afspraken houden, dank daar voor.


Comments