Nieuws‎ > ‎

Actie Schoenmaatjes

Geplaatst 22 nov. 2012 07:00 door RKBS De Stek
Graag vragen wij u om weer mee te werken aan de actie Schoenmaatjes. Dit is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in landen als Malawi, Irak, Ghana, Oeganda en Kenia. Vorig jaar hebben kinderen van de R.K. basisscholen in Houten 550 versierde en gevulde schoenendozen aangeleverd. De R.K. Parochie en alle zeven R.K. basisscholen in Houten hebben toegezegd ook dit jaar weer van harte mee te doen aan deze actie.
Hoe het precies werkt en wat er wel en niet in de doos mag, staat in de folder die de leerlingen mee naar huis krijgen. Een schoenendoos kan gevuld worden door elk kind afzonderlijk, maar ook één doos per gezin of groepje kinderen van een klas is welkom. Edukans vraagt u om een financiële bijdrage (richtbedrag) van € 5,00 voor de onkosten (vervoerskosten en organisatiekosten) van deze actie. U wordt verzocht gebruik te maken van het (eenmalige) machtigingsformulier achterop de folder en dit formulier onder het elastiek om de schoenendoos aan te leveren. Het formulier dus niet in de schoenendoos stoppen.
 
Op zondag 2 december van 11.30 uur tot 13.30 uur vieren we in de Parochiekerk aan de Loerikseweg het OMGEKEERD SINTERKLAASFEEST. Om 12.00 uur komt Sinterklaas met muziek, zang en klokgelui naar de kerk om de versierde schoenendozen in ontvangst te nemen.

U bent met uw kinderen van harte welkom. Wij verheugen ons op dit Sinterklaasfeest.Als u niet in de gelegenheid bent om 2 december naar de kerk te komen kunt u de schoenendoos ook inleveren bij uw school, uiterlijk 29 november. Als parochie vinden wij het belangrijk dat tijdens de advent (voorbereidingstijd op Kerstmis) kinderen en volwassen zich solidair verklaren met kinderen elders die onze steun en aandacht nodig hebben en verdienen. Fijn dat alle R.K. basisscholen meewerken aan deze actie!

 

Namens sectie Dienst aan Kerk en Samenleving van de R.K. Parochie Locatie Houten

Lilian Weijman (pastor) en Fons van der Zant (coördinator).

Comments